ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΩΝ ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗΣ

Ένα κουβάρι ο χρόνος που ξετυλίγεται σε μύριες ανθρώπινες ιστορίες. Κάθε μια πιο αληθινή, κάθε μια πιο φανταστική από την άλλη.
Η δική μας ιστορία ξεκινάει από το 1957, κάπου στην πλατεία Κλαυθμώνος...

1957 › Η ΑΡΧΗ
1957

Η πιάτσα με το Τρίκυκλο

Η Μεταφορική Εταιρεία Βερυκοκάκης & Υιός ξεκίνησε το 1957 στην Αθήνα από τους Αδελφούς Βερυκοκάκη, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πάμε μια βόλτα στην Αθήνα; Όχι σε αυτή που βιώνουμε καθημερινά όσοι ζούμε και εργαζόμαστε στην πρωτεύουσα, αλλά σε αυτή που αναπολούμε, πέρασε και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει. Εκείνη λοιπόν την εποχή είχε αρχίσει να εξελίσσεται στον υπέρτατο βαθμό το φαινόμενο της αστυφιλίας και κατ' επέκταση της ανοικοδόμησης της πρωτεύουσας. Τα εργατικά χέρια ήταν περιζήτητα, όπως επίσης και τα μεταφορικά μέσα. Η αρχή έγινε με ένα μικρό Γερμανικό τρίκυκλο BMW να οργώνει καθημερινά τα μικρά και στενά δρομάκια του κέντρου της Αθήνας, μεταφέροντας κάθε είδους αντικείμενα. Τα δρομολόγια πολλά, κουραστικά και η αμοιβή πενιχρή.

1960

Το πρώτο Φορτηγό

Το 1960 βγαίνει το πρώτο μας φορτηγό αυτοκίνητο για τις Μεταφορές. Η δεκαετία αυτή -όχι άδικα- χαρακτηρίστηκε ως χρυσή εποχή στις μεταφορές. Τότε οι μεταφορές μετακομίσεις στην Αθήνα που εκτελούνταν συνήθως με ένα τρίκυκλο το οποίο μάλιστα ήταν το σήμα κατατεθέν στις πιάτσες των Δημόσιων Μεταφορών. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως εκείνη την εποχή το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ΙΧ ήταν άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των Ελλήνων και όποιος ήθελε να μεταφέρει ένα ψυγείο ή ένα κρεβάτι απευθυνόταν στους κατόχους τέτοιων τρίκυκλων (φορτοταξί). Γρήγορο και ευέλικτο το όχημα, αλλά, δεν ήταν λίγες οι φορές που αγκομαχούσε από το πολύ φορτίο (έως και 1 τόνο). Έτσι λοιπόν οι αδερφοί Βερυκοκάκη αποφασίζουν να κάνουν το βήμα και προμηθεύονται το πρώτο τους φορτηγό.

1970

Ασφάλεια - Συνέπεια - Αξιοπιστία

Η χρονιά αυτή ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα της εταιρείας μας για να μπει δυναμικά στο χώρο των μετακομίσεων στην Αθήνα. Έχοντας πλέον μεγαλύτερο στόλο αρχίζει και εκτελεί μετακομίσεις σε όλη την Αττική βαδίζοντας πάντα στο τρίπτυχο συνέπεια, αξιοπιστία, ασφάλεια. Η επιλογή μας αυτή γρήγορα μας δικαίωσε και καθημερινά γινόταν ολοένα και πιο φανερό πως είχαμε καθιερωθεί στο χώρο των μετακομίσεων.

1994

Βερυκοκάκης & Υιός

Τα ηνία του γραφείου αναλαμβάνει το 1994 ο Νίκος Βερυκοκάκης όπου εδρεύει μέχρι σήμερα Δραγατσανίου 8.

2009

Η έδρα στο Χαλάνδρι

Το 2009 για να καλύψουμε τις υπηρεσίες της αγοράς, δημιουργούμε στο Χαλάνδρι (περιοχή Yγεία) υποκατάστημα που λειτουργεί με νέες υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης.

2016

Σήμερα

Σήμερα η μεταφορική μας εταιρεία εκτελεί μεταφορές μετακομίσεις σε όλη την Αθήνα, προσφέροντας στους πελάτες της ολοκληρωμένες και οικονομικές λύσεις μεταφοράς.

ΠΑΡΟΝ
TOP